AZ Delta’s longafdeling neemt state-of-the-art ventilatietoestel in gebruik

07 februari 2024

Met trots kondigt de dienst longziekten van het AZ Delta de aankoop van een ultra-geavanceerd ventilatietoestel aan. Dit toestel van het gerenommeerde merk Carl Reiner maakt het mogelijk om patiënten in de toekomst de best mogelijke zorg te bieden. Het apparaat heeft zich inmiddels bewezen als onmisbare hulpbron bij een breed scala aan longprocedures, waaronder rigide bronchoscopie. 

 

Veelzijdigheid van rigide bronchoscopie 

Rigide bronchoscopie is een complexe medische procedure die onder volledige narcose wordt uitgevoerd. Dit onderzoek heeft verschillende doeleinden en wordt o.a. toegepast voor het verwijderen van tumoren, plaatsen van stents in de luchtpijp of diepere luchtwegen, nemen van biopsieën via een vriesmethode, stoppen van bloedingen door electrocoagulatie, verwijderen van vreemde voorwerpen of afsluiten van een volledig overbodige longkwab bij ernstig longemfyseem d.m.v. klepjes.

 

Veiligheid en effectiviteit 

Wat het Carl Reiner ventilatietoestel zo bijzonder maakt, is niet alleen de uitzonderlijke prestaties, maar ook de precisie waarmee het de patiënt tijdens een procedure monitort. De interventies worden hierdoor op een nog veiligere en effectievere manier uitgevoerd, wat leidt tot verbeterde resultaten voor de patiënten. Een extra voordeel van dit toestel is de mogelijkheid om de long tijdens operaties continu van zuurstof te voorzien. Dit versnelt en optimaliseert het herstelproces aanzienlijk.

 

Innovatie in zorg 

Bij AZ Delta zetten we ons in om voortdurend te investeren in de nieuwste technologieën en apparatuur, met als doel onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. De aanschaf van het Carl Reiner ventilatietoestel is daarbij een belangrijke stap.

 

We delen dan ook graag waardevolle informatie en inzichten over longgezondheid met het brede publiek. Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom. 

 

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer details over dit baanbrekende ventilatietoestel of met eventuele vragen over jouw longgezondheid.

Lees ook

24 november 2023

November is longkankermaand

09 november 2023

Wereld COPD dag op 15 november

13 juni 2023

Welkom Professor Dirk Pevernagie!